A Hansági Múzeum Gyurkovich Gyűjteménye

A Hansági Múzeum Gyurkovich GyűjteményeA gyűjtemény dr. Gyurkovich Tibor főorvosról kapta a nevét, aki több év kutatómunkájával gyűjtötte össze két évszázad magyar festményeit nagy sikerrel.

A gyűjtemény főbb része 19. századi festmény. Hogy felmérjük, milyen impozáns gyűjteményről van szó, elég egy pillantást vetni a kiállított festők névsorára: Barabás Miklós, Borsos József, Székely Bertalan, Zichy Mihály, Munkácsy Mihály, Lotz Károly, Szinnyei Merse Pál, Ferenczy Károly, Mednyánszky László.

 

Ebben a gyűjteményben nemcsak festmények találhatóak, hanem Gyurkovichné Mika Irén porcelángyűjteménye is, amely a XVIII-XX. század európai manufaktúráinak terméséből válogatva mutatja be a legkiválóbb darabokat.

Ez két gyűjtemény együtt kiegészíti egymást, és minden művészet és festészet rajongónak kötelezővé teszi a gyűjtemény meglátogatását.

 

Ha rajong a festészetért, vagy a kulturális életért, és szeretne ilyen területen dolgozni, látogasson el az állás munka mosonmagyaróvár weboldalra és keresgéljen a lehetőségek között.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük