Város napjainkban

Város napjainkbanKecskemét az ország legnagyobb kiterjedésű megyéjének, Bács-Kiskunnak a megyei jogú városa, illetve a Duna-Tisza köze régió központja is egyben.

A szocializmus éveit követően napjainkig töretlen a város fejlődésének üteme. Sok kisebb és nagyobb ipari üzem, illetve gyár települt ide. A belváros is felújítások sorozatán ment keresztül. A város növekedése folyamatos, és nem urbanizálódott el nagyon, a város lakói nem költöznek ki agglomerációkba a lakók, szívesen laknak egy ilyen, élhető városban. Munkaerő áramlás is folyamatosnak mondható.

Turizmus szempontjából a német és holland turisták részesítik előnyben Kecskemétet. A város nyaranta gondoskodik a színes kültéri rendezvénysorozatokról, sok érdeklődőt vonz az kétévente megrendezésre kerülő Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap.

A városban találjuk az ország 11 cserkészterülete közül a 8. kerületet. Mondhatjuk, hogy ma is jelentős a cserkészélet a városban a mintegy 500 fiatal résztvevőt tekintve. Három cserkészcsapata is van a városnak: a Piarista Iskola 118. Kalazancius Cserkészcsapat, a Református Gimnázium 121. Vétessy Géza Cserkészcsapat és a Szent Imre Iskola 878. Hatvani Pál Cserkészcsapat. Ha kecskeméten keres munkát, nézzen szét a kecskeméti álláshirdetések portálon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük